Mobilra optimalizálás


mobiloptimalizálás

Weboldal optimalizálása mobilra

Milyen a mobiloptimalizált weboldal? A mobiloptimalizált honlap megjelenése alkalmazkodik bármekkora képernyőmérethez, a weben való olvasást és böngészést elősegítve. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó (potencionális vevő) mindenféle görgetés, nagyítás-kicsinyítés nélkül, kényelmesen tudja nézni oldalunkat. Ez az úgynevezett responsive (ejtsd: reszponzív) design. Magyarul ez annyit tesz, hogy "válaszoló, válaszadó", azaz mindig "reagál" arra, hogy a felhasználó milyen és mekkora eszközről látogatta meg weboldalunkat.

A mobiloptimalizált oldal tehát gyors, könnyen böngészhető, letisztult megjelenésű, költséghatékony, bizalomkeltő (igényességre utal, hogy minden eszközön tökéletesen jelenik meg weboldalunk), idő- és energiatakarékos, hiszen a tartalmat csak egyszer kell feldolgoznia az eszköznek.

 

 

A mobilra optimalizálás fontossága


A mai rohanó világban az emberek egyre többet használják utazás közben telefonjukat, tabletjüket. Olvasnak, böngésznek, vásárolnak rajta, akár csak egy asztali számítógépen. Hamarosan több látogató fog érkezni ezekről az eszközökről, mint az asztali gépekről, így rendkívül fontos, hogy weboldalunk alkalmazkodjon ezekhez az igényekhez, különben rengeteg vevőtől eshetünk el. Ha tehát nem mobiloptimalizált weboldalunk, akkor bonyolult és kényelmetlen lesz megtekinteni hordozható eszközről. Görgetni kell jobbra-balra, meg kell keresni a menüpontokat, nagyítani-kicsinyíteni kell állandóan a tartalmat, ráadásul lassan is tölt be... Ez már pont elég ahhoz, hogy a felhasználó bezárja honlapunkat és keressen egy olyat, amit kényelmesen tud böngészni mobiljáról is, ezzel gyakorlatilag felkínáltuk őt a konkurenciánknak.

Ezenkívül a Google 2015. áprilisától előnyben részesíti azokat a weboldalakat, amelyek mobil optimalizáltak. Ez azt jelenti, hogy a reszponzív külsővel rendelkező honlapokat a nem optimalizált versenytársai elé helyezi a keresőben. A mobil optimalizálás tehát a keresőoptimalizáció (SEO) szempontjából is fontos.

 

Így lesz az Ön weboldala is mobilbarát


1. Aldomain létrehozása

Kétféle módszer van egy weboldal mobilbaráttá alakítására: az egyik, hogy a már létező weboldalnak készítenek egy aldomaint (általában m-el jelölt név, a mobil rövidítése, pl. m.vicartdesign.com) és arra töltik fel a mobiloptimalizált változatot. Hátránya, hogy legtöbb esetben jelentős különbségek jelentkeznek a honlap kinézetét illetően

2. Reszponzív weboldal

A másik lehetőség, amit én egyértelműen előnyben részesítek, az a reszponzív dizájn. Ez azt jelenti, hogy a weblap minden eleme és tartalma megálmodásától fogva automatikusan alkalmazkodni fog az összes képernyőmérethez, ráadásul nem lesz lényeges designbeli különbség a számítógépes és a hordozható eszközös verziók között. Előnye továbbá, hogy a módszert a Google is támogatja, ugyanis ezzel gyorsabban tölt be honlapunk (javítva ezzel a felhasználói élményt), és a tartalom duplikálását is elkerülhetjük.

 

A mobilra optimalizálás szolgáltatás


Reszponzív weboldal

Honlapunk mobil és tablet eszközökre való optimalizálása ma már gyakorlatilag követelmény.
Vegye igénybe mobil optimalizálás szolgáltatásomat, tegye felhasználóbaráttá weblapját, bővítse vevőkörét!
A hordozható eszközökre való optimalizálás elengedhetetlen napjainkban, így ha nem akar lemaradni konkurenciájától, és szeretne minden képernyőn igényesen megjelenni, akkor kérjen árajánlatot tőlem!

 

mobiloptimalizálás

Oldal tetejére!
© VicartDesign / Weboldal, webshop és grafika készítés